February 20, 2011

LU ADA WAWASAN?


Masa utk scan jodoh scr serius bakal tiba. 7 days more to go before i can officially claim myself as a journalist bajet. Excited. Sbb sejak kecik aku tak pernah ada cita2 mcm org lain. Aku taktau nk kategori kerjaya reporter ni as aku pny cita2 atau apa. Tapi aku mula sedar yg aku mmg dying to be in this industry since sem ke 4 degree aku. Apa nk buat, time tu aku baru nak dapat petunjuk tuhan. Mmg lah lambat, atleast dapat dr aku terkinja2 terus gondol harta bapak. Sejak kecik, hidup aku takpernah ada wawasan. Apa aku pikir, nak seronok 24jam.

Bpak slalu tny nnt besar nk jd apa. Aku ni dh la set otak lalang, mmg taktau nk jwb la. Dr kecik membawak ke tua bangka, cuma skali ja aku jwb soalan tu, Aku ckp aku nk jadi cikgu. Apa cekadaknya keja cikgu tu pun aku taktau. Yg aku tau, Cikgu, Polis, Askar, Doktor, tu semua perkongsian kesepakatan cita2 bersama kwn skelas kt skolah rendah wlwpun hakikatnya sekelumit haram aku tak minat. Supaya aliran wang tak di catu time kt U, soalan tricky tu aku bls dgn confident. Jwpan mestilah bercirikan win-win situation.

Sekarang, sisa hari yg tinggal cuma seminggu. Kemudian selepas 8 thn mencari nafkah, aku dh redi nk bela anak dara org. Hehe. Hello, now wa dh ada target dan wawsan okay. Oh, jika ditny mana satu offerletter yg aku laminate utk hiris telinga keling- between those two publications. Aku akan jwb, "Hey moron, Go fuck with your cats. Eat shit and die!". Dude, lick your own shit okay, don't bother others'. And, who cares if u're alive? None! Even your fucken Granny!
Look dude...seriously, please die.

5 comments:

Raja Dol Haq 2 said...

wohooo.. ayat last hg memamg btoi2 menangkis tohmahan..
apapun.. gud lak fren..

Darrr said...

gracias perempuan!

eLFiRa aRisanti said...

semangat :)

darrr said...

mesti! :)

ghost writer said...

harta bapa aku cuma nasehat..

itupun aku pinjam bawa sampai besar macam nih..nanti aku pulangkan 'harta' tuh bila aku rasa ada 'harta' sendiri..

aku mungkin pasang cita2 lebih dari kemampuan aku.akhirnya tiada satu yang aku boleh pikul.aku seret sampai ke mati..

Post a Comment