March 24, 2010

SEUTAS LIDI YG SOMBONG



Hari ini bunyi lagi.
Haritu dah menyalak.
Ya, betul la tu. Mmg ciri-ciri aku la semua tu.
Aku la sombong. Kerek. Bajet. Anti sosial. Ya lah. Tapi,
Ada kerek aku ni efek duit poket org?
Hidup aku, skolah - bilik.

Sembang pasal skolah. Muak.
Joyah sini sana. I'm a passive mate kalau benda related dgn skolah.
Aku takkan tegur selain budak kelas aku. Junior? Kiamat la aku nak tersengeh bagai.
Ntah apa ntah, dtg skolah bersiap mcm nak pegi sauk award. Tu belum yg dua alam lagi. Dress up nak inspired by ja.Baju ketat mcm sarung nangka. Dah la perot beropol, dagu plak kelabu-hijau tempek bedak banyak2. Anjing! Cmtu aku nak tegur? Itu junior sequence sendiri tu. Tambah la kalau budak sequence lain. Mmg tak la. Konon style, trendy. Nak pulak advertising. Bajet creative. Keja tak hebat mana. Confident ja lebih.

Aku tak penah nak ambik tau kisah cinta fotokopi set-set razak mohaideen ni kt skolah. Nama lecturer pun tak habis ingt, ada masa pulak aku hadap benda bodoh ni. Itu pun jadi masalah kalau org tny aku tak leh nak jwb sapa bf dia tu, sapa gf dia ni. Dahhh kena label koro.Tak up to date. Tak cukup journ. Tak masscom.
Lancauu tak masscom! Cuba sembang pasal ..... Aaaa, Model Ekonomi Baru, contoh la.
Ada kulat-kulat ni ambik tau? Subsidi nak kena mansuh, tau?

Itu baru hal kwn, even senior pun banned aku sbb tak penah pegi meeting club. Abis, dah lame. Nak pulak aku buang masa tenung diva-diva penipulara tu mencarut. Mat-mat ICT? takyah ckp la. siap mintak tlg org suruh soundkan aku jgn kerek sgt. Haha. Pahal? Sbb aku tak jadi ikan keli meliuk-liuk time nak mintak kunci lab. Sbb aku tak lyn sapaan gerimis abg-abg kumis?
Pegi la mampos!

Aku mmg mcm ni. Apa yg masalahnya kalau aku tak byk kwn dgn budak skolah? Apa yg susahnya kalau majoriti kwn-kwn aku outsiders? Apa yg konservatifnya kalau aku tak lyn lagu techno? Apa yg nak dianjingkan kalau aku lansung takda nafsu kalau tgk justin timberlake bukak baju? Sbb aku tak penah ada koleksi Ex bf budak skolah, then aku dilabel kerek?
Halamakkkk. Susah la.
Event fakulti? Harapan la aku nak join, Unless benda tu compulsory enough smpai boleh bg aku tak grad. Then baru aku join, tu pun pegi sement utk sua muka. Mmg aku tak suka environment skolah. Tak suka! Tak suka! Tak suka! Dgn cikgu pny palaotak, dgn org keliling pny perangai. Cukup la.
Environment skolah = Facebook.
Tu sbb fesbuk aku tahan 2 bulan ja. Rimas! Its all about DRAMA.
Tiap kali click, mula la terhuyung-hayang sampah-sampah ni menggayut pandangan.
Mental abused: Distortion! Seriously Its suck to death!


So, silent treatment is the best lesson.
What a nice statement. Hehe.
Tambah pulak, bila lesson tu membuahkan hasil.
Tak kisahlah lama mana aku nak kena tunggu.
I did try once.Walaupun makan 2 tahun. Its working.
So how bout make this as number two?:E

6 comments:

alif ca alif pa said...

haha
skg gak aku dilit fb

Cik Puan Drunbella said...

weih darr.
aku suka semua penulisan hg.
terbaik dr ladang.
>___<
hg neh byk ilmu lah.
:thumbs up:

Darrr said...

weh, tadak la.
aku bdk skolah. still in a learning process.
slagi bernafas, slagi tu blajaq.
kan~
btw, thanks babe. :)

intan asmira said...

wey seniorrr. i love you lah! biaq apa depa kata naaaa.

Darrr said...

woi juniorrrr.
p mana lama diam?
love u la too la dude!

Anonymous said...

not just u...thumbs up..

Post a Comment