May 21, 2009

BUAT KALIAN.



Blog aku merepek. Bodoh. Penuh ayat2 makian. Rs hebat.
Terus menyalak. Jnji mampu sedapkan hati anda.
Aku tak kesah. Lantak mulut org.
Kalau nak membantah, sila hurai kt blog sendiri.
Aku boleh tau yg mana elok utk aku.
Otak aku sehat, tak payah nak terok2 pikir elok atau tak utk aku.
Kalau aku benak skali pun, Alhamdulillah.
Hakikatnya,
perot aku masih beralun smpai sekarang.
Bukan point sapa2. Kalau ada yg terasa, pikir dan rasa sendiri.

Aku bukan seorang yg suka di push.
Ditekan-tekan. Di tolak-tolak. Di pengaruh-pengaruh. Di puji-puji.
Aku akan buat apa yg aku rs betol.
Utk hidup aku, diri aku, masa depan aku.
Persetankan bangkai bernyawa sekeliling.

Hidup masing2 hal masing2.
Jgn smpai hal kita efek org lain. Jangan pikiaq org sekeliling batu.
Manusia mula hidup BUKAN diberanakkan tanpa keluarga. BUKAN dibesarkan tanpa kwn2.
Tak guna kalau sepanjang hidup kita rs sorang2.
Indah. Kalau keluarga dan kwn2 ada padamasa kita nak mereka tu ada.

Ini utk aku. Aku sendiri. Nafas aku.
Jika ada guna kata-kata ni, Silakan.
Sama-sama berkongsi utk kebaikan.

"Jari aku gagap.
Otak aku tepu.
Aku menaip mengikut hati dan perasaan...
Marah aku marahlah ayat2 aku.
Emosi aku emosilah ayat2 aku.
Sedih aku sedihlah ayat2 aku.
Puitis aku puitislah ayat2 aku."

Jika rasa isi-isi blog ni mcm kosong.Tiada makna.
Cuma hidangan ayat2 yg butahati, keanak-anakan, manusia berfikiran kelas bawahan.
aku tak kisah. BERBANGGA. Cuma satu kata, abaikan blog aku.
Tak menjemput Tak jugak menghalau.

Mengingatkan kpd manusia, bhw aku juga manusia.
Mungkin kita tak di level yg sama.
yg mana otak andahebat. Hidup di taraf excellent.
Aku nak bgtau..yg aku,
Masih merangkak. Masih belajar,
Ilmu tak banyak. Otak tak sendat.
Yang jelas.
aku sgt pasti apa yg aku nak dlm hidup aku.

7 comments:

Anonymous said...

btui.keep on writing la darr.
banyak lagi kott?:)

sHam said...

hahaha. mai nak belai belai pala sikit.hahahha

Jainab said...

ur a girl who can really stand up straight with a rock on your head.

Darrr said...

aku ngn the rock sama level la ciknab,cuma dia khunsa ja :">

silencescreamer said...

hg ni dh patot kawen kot.

Darrr said...

better kawen dgn diri sendiri dr kawen dgn manusia yg bakal bg kepala aku semak dikemudian hari.
:|

miszcayah said...

rock and roll !!

Post a Comment