May 22, 2011

MAAF, PAM TERSUMBAT SEKETIKA


Wasiat buat para pelakon sinetron dunia,

It take some times utk aku perah otak nak karang benda merepek tanpa makna utk bacaan manusia berhidung belang. Otak aku di-vakum. Semua perkataan berbahasa melayu dah disedut dari otak ni yg sudah hampir tiga bulan berkhidmat dengan syarikat persuratkhabaran. Kesian otak aku, hari-hari kena tekan suruh produce ayat-ayat berjiwa rakyat. Dr skema membawak ke pujangga, semua dah. Cuma sumpah seranah tok nenek dan ayat peransang makian masih belum dihamburkan, itu pun sebab tak boleh guna, kalau dibenarkan, mungkin selori buku bagi kt malaikat a'tib masih tak cukup utk tulis noda aku untuk satu hari (Ok, bergurau).
Kadang bila time aku sepatutnya bersenggama dengan tilam ronggeng pada ptg hujung minggu diganggu dgn arahan untuk mengetuk keyboard, aku pasrah. Sepasrah erra fazira apabila putus tunang dgn awie. Ikotkan hati, maunya aku apply skill bdk2 yamakasi yg set2 lompat2 panjat dinding tu, aku panjat kepala orang. Tapi bila membayangkan lenggok pinggul gadis2 cantik di ofis, lesu tadi convert jd kuasa kuda, walaupun terpaksa tanggung beban kena catu kentut sebab saluran utk membebaskan gasnya membeku hasil suhu-boleh-kasi-mampos dlm ofis.
Dan sejak ofis dh dinaiktaraf jd rumah pertama, kebarangkalian bersemuka dgn jodoh selain berjimba dengan dara-dara makin kurang termasuk kaum jejaka yg lemah syawat juga. Nak kisah apa? Cumanya aku rindu sikit suasana apabila dikelilingi ketiak basi sambil berdiri teguh mengamati alunan muzik jahat dr penggiat seni. Damn, sumpah rindu gila!
So manusia berjelaga bontot semua, faham kan? aku tak punya byk masa utk diri sendiri apatah lagi utk bermuhasabah memaki diri di sini. Sehingga dilain hari.
ada lori ada babi , ada rejeki lebih bwk ke mari.


Good bye for a while, you little shit.

2 comments:

crayon said...

hang sunyi ka dar.. sian ang noh :(

Darrr said...

haha, kenapa hg nk kena :( ? aku sunyi? not really la dude. im enjoying every bits in my life now! :)

Post a Comment